dimecres, 21 de maig del 2014

NOTA PREMSA @TancadaBroggi #SalutNoMercaderia #BroggiPrecari


EL COMITE D'EMPRESA DE L'HOSPITAL SANT JOAN DESPÍ MOISÈS BROGGI INFORMA:

Avui, 21 de maig, l'Hospital Moisès Broggi celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb el lema: "Treballem Junts".

Ho fa després d'haver acomiadat en l'últim mes a unes 50 persones, la majoria precisament d'infermeria. Treballem junts???

El personal acomiadat s'ha vist en l'obligació de denunciar l'empresa ja que la majoria dels seus contractes estaven realitzats en frau de llei.

Aquest Hospital, el codi ètic del qual diu basar-se en la confiança i el respecte als professionals, amenaça a més, les persones acomiadades amb no tornar a contractar-les a l'Hospital si denunciaven aquesta situació.

El CE va sol·licitar al gerent que recapacités sobre la seva desafortunada decisió, perquè -encara que no li importés enviar treballadors a l'atur-, fos conscient sobretot, que es posava en risc la seguretat del pacient, que desestabilitzaven els equips assistencials, i que tot això podia agreujar en coincidir amb el període de vacances.

De moment només s'han cobert 15 d'aquestes places estructurals del personal acomiadat amb personal sanitari de poca o nul·la experiència, un personal més precari, amb necessitat de formació, i amb nul coneixement del funcionament de l'hospital. Aquesta nova situació, necessàriament afecta la qualitat de l'assistència que s'ofereix i augmenta les càrregues de treball de la resta del personal assistencial, principalment en el torn de tarda, que ha assumit la major part dels acomiadaments.

Tota aquesta situació s'afegeix a la denúncia reiterada pel CE de la insostenible situació de les urgències de l'hospital, permanentment col·lapsades, així com a la pretensió verbalitzada per la Direcció que una empresa privada tingués, mitjançant conveni, accés a les instal·lacions del hospital per tractar els seus pacients.

Finalment, no entenem que aquests fets s'atribueixin a les retallades econòmiques de la sanitat pública en general i del nostre hospital en concret, quan, segons el publicat pel diari "El Pais" (20 de novembre 2013), la remuneració del nostre gerent està entre les dels 20 directius d'empreses públiques ben pagats, 109.451 € anuals, més que un conseller de la Generalitat!

Per tot això, el CE ha sol·licitat una reunió amb la Direcció del Catsalut per solucionar la greu situació que, la desafortunada decisió de la Direcció del Consorci Sanitari Integral, ha provocat a l'Hospital Comarcal .




       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada