dimarts, 20 de maig del 2014

És clar que PODEM!

Hi ha moments que canvien la història. Aquest és un d'ells


Ens estem empobrint fins a nivells que només recorden els nostres avis. Una colla de corruptes ha segrestat la democràcia per enriquir-se. Ens repeteixen que no hi ha alternativa, que només tancant empreses i abocant la gent al carrer sortirem d'aquesta crisi. Però sabem que aquells qui ens han portat fins a aquí no solucionaran els nostres problemes.   

PODEM és una iniciativa ciutadana que proposa canvis senzills però profunds: recuperar la democràcia i posar la política al servei de la gent i els Drets Humans. Volem decidir el model econòmic en el qual poder desenvolupar-nos i sabem com fer-ho: amb persones preparades i decents.

PODEM va néixer fa uns 100 dies per a defensar idees que tenen més de 100 anys: democràcia i sobirania, treball i dignitat. Volem posar en pràctica allò que proposem al nostre programa, per això no ens financiem amb els diners dels bancs. Demanem el recolzament de la gent i expliquem en què gastem tot el que rebem. En els nostres actes no hi haurà confetti.

La nostra llista electoral és el resultat de les eleccions primàries ciutadanes i obertes més participades d'Europa. En elles, Pablo Iglesias va ser triat cap de llista i es van incorporar Teresa Rodríguez, defensora de l'educació pública, Carlos Jiménez Villarejo, primer Fiscal General Anticorrupció del nostre país, Pablo Echenique, investigador del CSIC, Lola Sánchez, politòloga, i d'altres persones tan honestes com competents.  

El nostre programa ha estat pensat i redactat per milers de persones (www.podemos.info) i està ple de propostes ambicioses, però alhora carregades de sentit comú.

1a. Més democràcia. Els governants han de servir al poble i no servir-se d'ell. Necessitem un Pla General Anticorrupció que posi fi a les "portes giratòries" entre càrrecs públics i empreses privades.  

2a. Més drets. Necessitem recuperar la sobirania que ens han pres per restablir els drets ciutadans. Volem una Europa del treball digne, de la sanitat universal, de l'educació per tothom, amb dret efectiu a l'habitatge, les pensions, i amb una veritable ajuda a la dependència, a més d'una legislació que protegeixi el medi ambient. 

3a. Més economia al servei de la gent. Transformem el sistema financer.  Creiem en un model social i productiu per als països del Mediterrani basat en l'economia real. Economia del coneixement, indústria i agricultura avançades, amb més R+D+i i amb energies renovables. 

ÉS L'HORA DE LA GENT. 

SÍ QUE ES POT, 

ÉS CLAR QUE PODEM!

25 de maig de 2014, Eleccions al Parlament Europeu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada