dijous, 14 de juny del 2012

#CXrobaireprimeix


Roda de premsa d’Arcadi Oliveres en suport a la campanya de boicot contra Catalunya Caixa

dimecres 13 de juny de 2012

A la roda de premsa del proper divendres 15 hi participarà també Esther Vivas i altres promotors de la campanya contra CX.

El proper divendres dia 15 a les 12:15h tindrà lloc una roda de premsa davant la seu central de CatalunyaCaixa (Via Laietana amb Pl. de la Catedral). A la roda de premsa hi participarà Arcadi Oliveres, per a mostrar el seu suport als i les imputades per Catalunya Caixa, així com diversos dels activistes promotors de la campanya, com Esther Vivas, i de les i els imputats per l’ocupació de la seu de l’entitat. Els i les impulsores demanen la retirada de la denúncia que l’entitat ha posat als activistes que van ocupar la seva seu el passat novembre

La campanya contra Catalunya Caixa va començar el passat dimarts 5 de juny ha començat una campanya contra Catalunya Caixa en protesta per la denuncia que aquesta entitat financera ha posat a una trentena d’activistes que el passat mes de novembre van ocupar la seva seu per exigir que l’entitat retornes els 3000 milions d’euros que ha rebut del Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB).

Els i les activistes, entre els quals hi havia membres de la candidatura Anticapitalistes, van entrar a la seu de Catalunya Caixa i al despatx del seu president on van demanar al president de l’entitat que firmés un xec per retornar a la ciutadania els milers d’euros que l’entitat ha rebut. En el marc d’aquesta acció els i les activistes van denunciar les pràctiques especulatives de l’entitat, que fins i tot va arribar a posar en marxa en el seu foment un dipòsit on s’especulava amb aliments. Els i les activistes també van criticar altres pràctiques de Catalunya Caixa com l’estafa de les participacions preferents.

Arran d’aquesta acció Catalunya Caixa ha denunciat a la trentena d’activistes que hi van participar a qui s’acusa penalment de diversos delictes com violació de domicili jurídic, manifestació il.legal o coaccions.

Els i les activistes han començat aquesta campanya, amb el lema “Catalunya Caixa ens roba i reprimeix”, per a exigir que Catalunya Caixa retiri la denuncia i retorni els diners rebuts del FROB. La campanya buscarà sensibilitzar a la ciutadania de les pràctiques immorals de Catalunya Caixa i de la seva política repressiva contra els moviments socials i farà una crida al boicot a l’entitat, demanant als ciutadans que no es facin clients de l’entitat i que els que ja en són es dónin de baixa.

Twitter de la campanya:
@BoicotCX

Actuable per a recollir firmes:

Pàgina facebook:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada