divendres, 12 de juliol del 2013

Auditoria Ciutadana del Deute a #Castelldefels


Xerrada "Auditoria Ciutadana del Deute" amb @Auditoriabcn #16J 19:45h organitzat per @PConstituent de #Castelldefels



dijous, 4 de juliol del 2013

#NoEnsAturaran

Les estudiants de l'assemblea de la facultat de Filologia de la UB volem denunciar la campanya de persecució política que actualment estem patint. Des d'ahir dia 2 de juliol, algunes companyes de l'assemblea han estat citades a declarar a comissaria.

Els fets es remunten a la campanya "Fem fora el Santander de la Universitat" que ha dut a terme l'assemblea de Facultat durant aquest segon semestre. La campanya, l'objectiu de la qual radicava en denunciar la presència d'una oficina del Banc Santander a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, ha consistit en "escraches" pacífics davant la seu bancària, inspirats naturalment en el model de la PAHC. Les militants que han pogut conèixer el motiu de la seva imputació estan acusades de "danys i desperfectes en béns immobles" o "d'accedir a una oficina contra la voluntat del responsable."

La història és vella: en plena crisi de legitimitat dels grans poders econòmics, que veuen com la seva capacitat per guanyar consensos socials es dissemina, la repressió esdevé arma necessària per sembrar intimidació, dubte i divisió entre les que lluiten.

Des de l'assemblea de Filologia volem denunciar la criminalització amb què es tenyeix la nostra protesta legítima contra un dels principals agents de la privatització de la Universitat. Convé recordar que Ana Patricia Botín, filla d'Emilio Botín -president del Banc Santander-, és la presidenta de la fundació "Conocimiento y Desarrollo" (CyD), òrgan encarregat de la planificació i el disseny dels nous models de governança de la Universitat -els quals representen, com sabem, l'aniquilació del darrer alè de democràcia que encara resta a la institució-. Igualment, no oblidem els milers de desnonaments provocats directament pel Banc Santander, i amb ells, els consegüents esquinçaments de les vides de famílies senceres.

Denunciem la violència que estan patint alguns estudiants durant el procés de persecució política dut a terme per la Brigada d'Informació del cos dels Mossos d'Esquadra. L'assetjament a les participants de l'assemblea, espai de diàleg i participació democràtica de la facultat, pren una forma que oscil.la des d'insistents trucades als telèfons personals fins a la visita dels agents als domicilis de les estudiants; l'actitud agressiva i amenaçadora és una constant que travessa tots els casos. Igualment, condemnem l'existència de fitxers policials amb dades personals d'aquelles que lluiten per la llibertat i la justícia social, així com la introducció d'agents infiltrats als campus universitaris i escoles. Recordem, també, que aquestes imputacions es sumen a les set detingudes arran de la vaga d'estudiants del 28 de febrer d'enguany, als encausats del 29 de març o a les detingudes per la vaga del 29 de febrer del 2012.

Denunciem, d'altra banda, que el fet que aquestes imputacions es realitzin a l'estiu pretén invisibilitzar la repressió, fent-la més que mai sibil.lina i traïdora, com una màfia que extorsiona amb hipocresia. És una bona mostra del canvi de política d'Interior: més intervencions posteriors, a partir de gravacions, i menys brutalitat davant les càmeres.

Observem, finalment, que la major part de les encausades són estudiants de primer curs, la qual cosa evidencia, creiem, que la persecució política pretén intimidar les lluitadores més joves, tal vegada imaginables més susceptibles a la inseguretat i a les incerteses. Des de l'assemblea de Filologia no podem rebre aquesta presumpta anàlisi sinó amb un somriure sorneguer. Els seus cops ens fan fortes, estem unides i tenim més clar que mai quins són els nostres objectius. Les seves imputacions absurdes no ens aturaran. La solidaritat, ja ho sabem, és la nostra millor arma.

FORA EL BANC SANTANDER LA UNIVERSITAT!

PROU CRIMINALITZACIÓ AL MOVIMENT ESTUDIANTIL!

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, UNIVERSAL I DE QUALITAT!

Assemblea d'estudiants de la Facultat de Filologia de la UB.

JUNTES HO PODEM TOT!

Enviado desde mi BlackBerry de Yoigo